ŠÚKL informuje o zvýšenej opatrnosti v prípade možného výskytu falšovaných balení lieku Ozempic

ŠÚKL zverejnil na svojom webovom sídle informáciu o výskyte falšovaných balení lieku Ozempic. Poukazuje na zvýšenú opatrnosť s ohľadom na to, že sa môžu takéto falšované balenia vyskytnúť časom aj na našom trhu.

LIEK OZEMPIC

Liek Ozempic sa používa na liečbu dospelých s nedostatočne kompenzovaným diabetom melitus 2. typu ako doplnok diéty a cvičenia. Daný liek pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, ale iba vtedy, keď je príliš vysoká.

 

Súhrn charakteristických vlastností daného lieku nájdete na tomto odkaze: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/ozempic-epar-product-information_sk.pdf

 

UPOZORNENIE NA MOŽNOSŤ VÝSKYTU FALŠOVANÝCH BALENÍ LIEKU OZEMPIC

Prípad výskytu falšovaného balenia lieku Ozempic sa týka konkrétne balenia 1 mg injekčného roztoku v naplnenom pere, sol inj 3x3 ml (náplň skl. v napl. pere + 12 ihiel) v nemeckej jazykovej mutácii. Dotknuté balenia boli zachytené mimo nášho územia a ihneď stiahnuté z trhu dotknutých štátov. Zatiaľ sa teda falšované balenia nevyskytli na našom trhu, ale ŠÚKL v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre overovanie liekov kontroluje všetky incidenty, ktoré by mohli naznačovať podozrenie na prítomnosť falšovaného balenia daného lieku na našom trhu. 

 

INFORMÁCIE O ONLINE DOSTUPNOSTI

Bližšie informácie k danej situácii nájdete na tomto odkaze: https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/media/tlacove-spravy/statny-ustav-pre-kontrolu-lieciv-sukl-informuje-v-pripade-falsovania-lieku-ozempic?page_id=6232  


Zaregistrujte svoj prípad a získajte zastupovanie za ZVÝHODNENÝCH PODMIENOK. Vašu šancu posúdime
ZADARMO do 48 hodín!
Registrácia prípadu
facebook posts