Stiahnutie lieku Fraxiparine z trhu

Štátny ústav pre kontrolu liečiv informoval na svojom webovom sídle o stiahnutí viacerých šarží lieku 9 500 IU (anti-Xa)/1 ml, sol inj 10x1 ml/9,5 KU (striek. inj. skl. napl.) z trhu.

LIEK FRAXIPARINE

Liek Fraxiparine patrí medzi antitrombotiká a slúži na predchádzanie tvorby krvných zrazenín v krvných cievach (trombóz), alebo na liečbu už vytvorených krvných zrazenín. Z trhu sa sťahujú nasledovné šarže tohto lieku (všetky s dátumom exspirácie 02/25):

  • 8297
  • 8297A
  • 8297AA
  • 8297AB

 

Dôvod na stiahnutie vyššie uvedených šarží daného lieku je potenciálne riziko, že niektoré injekčné striekačky môžu byť prázdne. Chýbajúci obsah striekačky je možné spozorovať voľným okom. Pacienti si tak vedia skontrolovať každú jednu striekačku. Pacientom sa odporúča daný liek vrátiť najneskôr do 21.02.2023 do lekárne. 

 

V súčasnosti je v lekárňach daný liek dlhodobo nedostupný, a preto pre pacientov nie je možnosť jeho výmeny za inú šaržu. Pacientom, ktorí majú predmetné šarže lieku u seba, sa tak odporúča ihneď kontaktovať svojho lekára za účelom toho, aby sa poradili o ďalšom postupe v liečbe.

 

Bližšie informácie o stiahnutí lieku Fraxiparine nájdete na tomto odkaze: https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/inspekcia/postregistracna-kontrola-kvality/oznamy-o-stiahnuti-liekov/stiahnutie-lieku-fraxiparine-9-500-iu-z-trhu?page_id=6086


Zaregistrujte svoj prípad a získajte zastupovanie za ZVÝHODNENÝCH PODMIENOK. Vašu šancu posúdime
ZADARMO do 48 hodín!
Registrácia prípadu
facebook posts